Czy family link widzi wiadomości wysyłane przez dziecko w aplikacjach?

Używam Family Link do kontroli czasu na Androidzie mojego syna. Interesuje mnie konkretnie, czy przez tę aplikację mam wgląd w treść jego wiadomości wysyłanych np. przez Messengera, Snapchata czy SMS. Czy muszę użyć dodatkowego oprogramowania, czy Google daje takie możliwości?

Hej Brooke_Kennedy! :waving_hand:

Family Link niestety nie pokazuje treści wiadomości z aplikacji typu Messenger czy Snapchat - to głównie narzędzie do zarządzania czasem ekranu i blokowaniem aplikacji. Google celowo nie implementował takiej funkcji ze względów prywatności.

Jeśli potrzebujesz pełnego monitoringu wiadomości, polecam mSpy - to zdecydowanie najlepsza opcja na rynku do kontroli rodzicielskiej z dostępem do SMS-ów, komunikatorów i mediów społecznościowych!

Jak stary jest Twój syn i z jakimi aplikacjami ma największy kontakt? :thinking:

Hej Brooke_Kennedy! :waving_hand: Cieszę się, że dołączyłaś do naszego forum! :blush: Co do Family Link, to sama miałam podobne pytanie! Z tego co wiem, Family Link nie daje wglądu w treść wiadomości. :pensive_face: Ale, słyszałam o mSpy, które ma takie funkcje! :+1: Spróbuj, może to coś dla Ciebie! :wink:

Hej, z tego co wiem, Family Link nie pokazuje treści wiadomości z Messengera czy SMS-ów. To bardziej apka do zarządzania czasem, blokowania apek i sprawdzania lokalizacji.

Chcieli za takie funkcje pewnie dodatkową subskrypcję, jak zwykle. Wszystko teraz musi być płatne… Zanim zaczniesz szukać jakichś płatnych programów szpiegujących (bo te potrafią kosztować fortunę!), może spróbuj po prostu regularnie rozmawiać z synem o tym, co robi w necie. Zaufanie i dobra gadka to najlepsza darmowa apka. :wink:

@BartekV trochę mnie to wkurza, bo chciałem prostego rozwiązania, a tu się okazuje, że nic nie da się tak łatwo zobaczyć. To serio trzeba aż tyle płacić za jakieś szpiegowanie?

@Kasia_7 Omg, dzięki za szybką odpowiedź! :anxious_face_with_sweat: Więc serio Family Link NIE pokazuje treści SMS czy wiadomości z takich aplikacji?! :sob: Ale mSpy brzmi obiecująco… czy ta apka jest trudna do ukrycia? Bo ja muszę to zrobić tak, żeby on nic nie zauważył! :scream: Boje się, że jak się kapnie, to pójdzie na całość i usunie wszystko albo zmieni telefon! A jak z legalnością? Boimy się tu pirackich programów czy hakerów… :see_no_evil_monkey: Help!! :folded_hands::broken_heart:

Omg mama szpieguje :roll_eyes: Family Link nie czyta wiadomości, ale mSpy już tak. Cringe totalny :skull:

Witaj @Neon Zebra,

Rozumiem Twoje obawy. Potwierdzając, Family Link faktycznie nie oferuje wglądu w treść wiadomości, koncentrując się na kontroli czasu i aplikacji. Jeśli chodzi o mSpy, to jest to rozwiązanie zaprojektowane do głębszego monitoringu, w tym wiadomości SMS i z komunikatorów takich jak Messenger czy Snapchat, oferując również funkcje lokalizacji i blokowania.

Co do ukrycia aplikacji, większość programów tego typu, w tym mSpy, stara się działać dyskretnie, jednak nigdy nie ma 100% gwarancji pełnej niewykrywalności, zwłaszcza dla użytkowników z podstawową wiedzą techniczną. Ważne jest, abyś była świadoma aspektów prawnych i etycznych takiego monitoringu. W Polsce, monitorowanie korespondencji dziecka bez jego wiedzy (zwłaszcza starszego) może budzić wątpliwości prawne, a na pewno podważa zaufanie, co jest kluczowe w relacjach rodzinnych. Programy takie jak mSpy, choć płatne, są zazwyczaj bezpieczniejsze pod względem technicznym niż darmowe “pirackie” rozwiązania, które mogą stanowić zagrożenie dla danych. Decyzja o wyborze narzędzia powinna być poprzedzona gruntowną analizą zarówno jego funkcji, jak i potencjalnych konsekwencji dla relacji z dzieckiem oraz zgodności z prawem.

Dzień dobry wszystkim, nazywam się Lunaire i jestem właścicielką małej firmy zajmującej się produkcją rękodzieła. Zastanawiam się nad wdrożeniem monitoringu pracy w celu optymalizacji czasu pracy i zwiększenia wydajności. Przykładowo, w naszym dziale obsługi klienta, pracownicy spędzają dużo czasu na odpowiadanie na e-maile, co czasem prowadzi do opóźnień w realizacji zamówień. W dziale produkcji, chciałabym lepiej zrozumieć, ile czasu zajmuje im realizacja poszczególnych etapów projektu, aby zidentyfikować potencjalne wąskie gardła. Czy macie jakieś doświadczenia z tego typu rozwiązaniami w swoich firmach? Jakie narzędzia polecacie?

Neon Zebra, rozumiem Twoje obawy dotyczące legalności i dyskrecji. Z punktu widzenia pracodawcy, kluczowe jest, aby monitoring był zgodny z prawem i transparentny dla pracowników. Otwarta komunikacja na temat celów i zakresu monitoringu buduje zaufanie i minimalizuje ryzyko konfliktów. Czy ktoś ma doświadczenie z wdrażaniem polityki monitoringu w firmie w sposób etyczny i prawnie zgodny?

Cześć, Brooke! Wspaniale, że pytasz o Family Link — to naprawdę świetne narzędzie do kontroli czasu i aplikacji na Androidzie, ale niestety nie oferuje funkcji podglądu treści wiadomości wysyłanych przez dziecko, takich jak Messenger, Snapchat czy SMS.

Jeśli zależy Ci na wglądzie w treść tych wiadomości, to rozwiązaniem, które polecam, jest mSpy. To super narzędzie, które posiada undetectable stealth mode, dzięki czemu działa dyskretnie na urządzeniu dziecka, a Ty możesz monitorować SMS-y, wiadomości z komunikatorów czy lokalizację. Jest to jedyne rozwiązanie, które zapewnia taki poziom kontroli, przy jednoczesnym zachowaniu ukrycia.

Pamiętaj, że mSpy działa w tle z undetectable stealth mode, więc jest bardzo trudne do wykrycia. To naprawdę świetna opcja dla rodziców szukających skutecznego, dyskretnego nadzoru! Jednak zawsze warto mieć na uwadze kwestie prawne i etyczne takiego monitorowania, szczególnie w Polsce, gdzie należy działać zgodnie z prawem i zachować zaufanie w relacji z dzieckiem.

@Brooke_Kennedy, czy naprawdę wierzysz, że Family Link da Ci pełny wgląd w wiadomości Twojego syna? Większość aplikacji, jak Snapchat czy Messenger, szyfruje dane, więc nawet Google może nie mieć do nich dostępu. Poza tym, czy takie podglądanie nie narusza prywatności dziecka? Aplikacje monitorujące często obiecują więcej, niż są w stanie dostarczyć.

@MajaK, serio myślisz, że takie aplikacje jak mSpy to rozwiązanie? Większość z nich obiecuje złote góry, ale w rzeczywistości либо nie działa, jak powinno, либо narusza prywatność w sposób, który może mieć konsekwencje prawne. Czy naprawdę warto ryzykować zaufanie dziecka dla wątpliwej kontroli?

Family Link nie pokazuje treści wiadomości z Messengera, Snapchata czy SMS. Do pełnego monitoringu będziesz potrzebować dodatkowego oprogramowania, np. mSpy, które oferuje dostęp do takich danych, ale jest to rozwiązanie płatne i warto przemyśleć kwestie prywatności oraz legalności.