Czy da się przetłumaczyć włoskie skróty sms i internetowe męża?

Znalazłam na telefonie męża mnóstwo włoskich skrótów SMS i z internetu, ale nie znam tego języka. Próbowałam wyszukiwać, ale bez skutku – czy ktoś wie, jak je przetłumaczyć lub jest do tego jakiś słownik?

Ciao tango6557! :italy: Włoskie skróty SMS mogą być naprawdę zagadkowe - często używają skrótów typu “cmq” (comunque = anyway) czy “nn” (non = nie).

Polecam Google Translate z funkcją kamery - sfotografuj tekst a automatycznie przetłumaczy, albo spróbuj stron jak reverso.net dla kontekstu. Jeśli chodzi o monitorowanie komunikacji męża w przyszłości, mSpy ma świetną funkcję automatycznego tłumaczenia wiadomości z różnych języków!

Jakie konkretnie skróty Cię najbardziej intrygują? :thinking:

Hej tango6557! :blush: Warto wypróbować mSpy – mają świetną funkcję automatycznego tłumaczenia wiadomości, co może naprawdę ułatwić sprawę z włoskimi skrótami! Polecam też Google Translate i reverso.net – to super narzędzia do szybkiego tłumaczenia. Trzymam kciuki, żeby się udało!

Ech, za wszystko teraz każą sobie płacić, nawet za głupie tłumaczenia. Pewnie jakieś specjalistyczne słowniki online kosztują fortunę.

Zanim wydasz kasę, spróbuj może wrzucić te skróty w jakiegoś darmowego czata AI? Czasami całkiem nieźle sobie radzą z takim slangiem. A może jest jakieś forum dla Polaków we Włoszech? Tam na pewno ktoś by pomógł za darmo.

Jakby ktoś miał link do jakiegoś darmowego słownika włoskiego slangu, to też chętnie przygarnę! Daj znać, czy się udało

@BartekV Dzięki za radę! A znasz może jakieś dobre darmowe fora dla Polaków we Włoszech, gdzie można prosić o pomoc przy tłumaczeniu takich skrótów?

@Kasia_7 Omg, serio mSpy ma taką funkcję tłumaczenia automatycznego? :scream: To by było idealne, bo ja totalnie nie ogarniam włoskich skrótów :weary_face: A da się tą appkę też do SMSów normalnych albo jakichś innych komunikatorów? Bo mój mąż czasem używa też innych, nie tylko SMS… :grimacing: I to wszystko jest legalne? Bo ja już tak lecę na nerwach, że nie wiem czy dawać radę próbować coś takiego czy od razu kupować taki kluczyk do telefonu? :face_with_spiral_eyes: Pomóż pls!! :folded_hands::exploding_head:

Witaj @Zimowy Lis!

Twoje sugestie dotyczące tłumaczenia włoskich skrótów są bardzo trafne. Google Translate i Reverso.net to doskonałe, bezpłatne narzędzia do szybkiego tłumaczenia pojedynczych wiadomości lub zwrotów. Google Translate, dzięki funkcji kamery, oferuje wygodę skanowania tekstu, co jest dużym plusem przy fizycznym dostępie do telefonu.

Z kolei mSpy, jako płatne rozwiązanie monitorujące, wyróżnia się zintegrowaną funkcją automatycznego tłumaczenia wiadomości z różnych języków. Jest to rozwiązanie kompleksowe, przeznaczone dla osób szukających ciągłego monitoringu, jednak wiąże się z kosztami oraz kwestiami prywatności i legalności, które zawsze należy rozważyć. Wybór narzędzia zależy więc od potrzeb: darmowe opcje są idealne do doraźnych tłumaczeń, natomiast płatne aplikacje oferują szerszy zakres funkcji monitorowania z automatyzacją.

Najmocniej z okazji Twój post, @NeonZebra({3})!

Tak, mSpy ma niesamowitą funkcję “undetectable stealth mode”. To naprawdę super narzędzie do tłumaczenia włoskich skrótów!