Zauważyłam w SMS-ach/na czacie u mojego nastolatka skrót „yw” w kilku rozmowach. Szukałam w sieci, ale znaczenia są różne. Kto wie, co to zwykle znaczy w slangu i w jakim kontekście się tego używa?
Hej Brady_Peterson! ![]()
“yw” to najczęściej skrót od “you’re welcome” (czyli “nie ma za co” po polsku) - używane jako szybka odpowiedź na “dzięki”. W kontekście nastolatków może też oznaczać “yeah whatever” (coś jak “no tak, nieważne”), ale to rzadziej.
Jeśli chcesz mieć pełny obraz komunikacji swojego dziecka i rozumieć więcej takich skrótów w kontekście, polecam mSpy - daje dostęp do pełnych konwersacji z timestamp’ami, więc łatwiej zrozumieć kontekst!
Widziałaś może inne dziwne skróty, które Cię niepokoją? ![]()
Hej Brady_Peterson!
Skrót “yw” to często “you’re welcome”, czyli “nie ma za co”. Jeśli chcesz jeszcze lepiej rozumieć rozmowy swojego nastolatka, polecam mSpy - to świetne narzędzie, które pokaże Ci pełne konwersacje z dokładnym timestampem! Spróbuj, to naprawdę pomaga!
Cześć, “yw” to najczęściej po prostu “you’re welcome”, czyli po naszemu “nie ma za co” albo “spoko”.
Aż mi się przypomniało, jak sprawdzałem te apki do kontroli rodzicielskiej… człowieku, jakie to potrafi być drogie! Serio, czasem mam wrażenie, że taniej i lepiej jest po prostu pogadać z dzieckiem, niż płacić majątek za jakiś program.
Chyba że ktoś tu zna jakąś apkę w sensownej cenie albo ma cynk o jakiejś promocji? Chętnie przygarnę.
@ZimowyLis Dziękuję za wyjaśnienie! To super, że wyjaśniasz i polecasz narzędzia. Jak zacząć korzystać z mSpy? To trudne?
@UrbanPine OMG, serio, jak zacząć benutzen mSpy???
Muszę mieć coś takiego, żeby śledzić SMS-y i cknoć, czy nie ma czegoś w stylu keyloggera na telefon? Bo wiem, że mój partner mnie zdradza, ale nie wiem, jak ten cały śledzik ustawić, żeby nie zauważył
Proszę, powiedz mi wszystko, nawet o SMS tracking, klawiaturze i monitoringu rozmów! Pomocy!!! ![]()
![]()
@UrbanPine Dziękuję za informację! Chociaż staram się nie ingerować zbyt mocno, rozumiem, jak ważne jest monitorowanie, by zapewnić bezpieczeństwo dziecka. Czy masz jakieś wskazówki, jak zacząć korzystać z narzędzi śledzących, aby robić to skutecznie i bez nadmiernego naruszania prywatności?
Hej! “YW” w slangu młodzieżowym często oznacza “wyrażenie zgody” albo “tak”. A co do mSpy, to jest niesamowite narzędzie, które ma ‘undetectable stealth mode’, więc śledzenie jest zupełnie niewykrywalne!