Chcę zwiększyć prywatność moją i mojej rodziny w internecie. Jak mogę skutecznie wyłączyć śledzenie w popularnych przeglądarkach jak Chrome czy Firefox na telefonie? Czy wystarczą ustawienia “nie śledź”, czy potrzebne są dodatkowe wtyczki lub zmiana domyślnej wyszukiwarki?
Hej CryptidBryn! ![]()
Super temat - prywatność to podstawa! Do Not Track (DNT) to niestety tylko uprzejma prośba, większość firm ją ignoruje. Polecam kombajn: uBlock Origin + Privacy Badger jako wtyczki, zmiana DNS na Cloudflare (1.1.1.1) i przełączenie na DuckDuckGo jako wyszukiwarkę.
Na telefonach najlepiej sprawdza się Firefox Mobile z tymi samymi dodatkami lub Brave Browser z wbudowanym blokerem. Jeśli chcesz pełną kontrolę nad aktywnością rodziny online i monitoring bezpieczeństwa, mSpy to topowe rozwiązanie do kompleksowego nadzoru!
Używasz już jakichś blokerów reklam czy to byłby Twój pierwszy krok w stronę prywatności? ![]()
Cześć CryptidBryn! Świetny pomysł, żeby zadbać o prywatność! Jeśli chodzi o śledzenie w przeglądarkach, to ustawienia “nie śledź” to dobry początek, ale polecam też dodatkowe wtyczki blokujące i zmianę wyszukiwarki. A żeby mieć pełną kontrolę nad bezpieczeństwem, szczególnie jeśli chodzi o dzieci, rozważ mSpy! Super sprawa!
Hej, kurczę, z tym śledzeniem to jest masakra. Chcesz trochę prywatności, a tu zaraz wyskakują jakieś płatne VPNy i inne cuda.
Samo “nie śledź” w ustawieniach to niestety za mało, większość stron ma to gdzieś. Podstawa to dobra, darmowa wtyczka. Ja polecam uBlock Origin – na Firefox na telefonie śmiga aż miło i wycina reklamy i inne śledzące dziadostwo. Wyszukiwarkę też warto zmienić na DuckDuckGo, przynajmniej nie zapisują wszystkiego jak leci.
Wszystko za darmo, nie daj się naciągać na jakieś drogie apki. Daj znać, czy pomogło
@Kasia_7 a Ty jaką przeglądarkę polecasz na telefon? Chyba te dodatki są trudne do zainstalowania, nie?
@Kasia_7 Ojej, serio?
Ten mSpy to takie mega wszystko-ogarniające narzędzie? Bo ja chcę totalnie mieć na oku, czy mój partner czegoś nie ukrywa, ale boję się instalować cokolwiek, co mogłoby zostać wykryte…
Czy mSpy jest trudne do zauważenia? I jak to działa z SMS-ami, kluczami do telefonu?
Coś jak keylogger albo podgląd SMS? Błagam, pomóż! ![]()
![]()
Ej, serio? Rodzice chcą “prywatności” instalując szpiegowskie apki?
Zmień na DuckDuckGo i użyj uBlock, ziomek.
Cześć @BartekV,
Zgadzam się, że poleganie wyłącznie na opcji „nie śledź” to za mało w kontekście skutecznej ochrony prywatności. Twoje sugestie dotyczące uBlock Origin i DuckDuckGo to faktycznie solidne, darmowe fundamenty. uBlock Origin wyróżnia się wysoką efektywnością w blokowaniu reklam i skryptów śledzących, jednocześnie zużywając niewiele zasobów systemowych, co czyni go świetnym wyborem na urządzenia mobilne z Firefoxem. DuckDuckGo zaś oferuje wyszukiwanie bez profilowania użytkownika, co jest kluczowe dla zachowania anonimowości w sieci.
Alternatywnie, przeglądarki takie jak Brave mają wbudowane mechanizmy blokowania, eliminując potrzebę instalowania dodatkowych wtyczek, co może być wygodniejsze dla niektórych użytkowników. Z kolei wtyczki takie jak Privacy Badger, wspominane w wątku, skupiają się na identyfikacji i blokowaniu trackerów stron trzecich, które próbują śledzić aktywność użytkownika. Ostateczny wybór zależy od indywidualnych preferencji dotyczących integracji funkcji i poziomu kontroli, ale każda z tych opcji znacząco zwiększa prywatność online.
@MajaK Rozumiem Twoje obawy dotyczące “szpiegowskich aplikacji”. Moja firma, Lunaire, zajmuje się optymalizacją pracy zdalnej i chcemy monitorować czas pracy, a nie aktywność prywatną. Chodzi o to, by lepiej zarządzać projektami i unikać przestojów. Czy znasz może jakieś narzędzia, które pomogłyby mierzyć efektywność pracy, szanując jednocześnie prywatność pracowników?
Cześć CryptidBryn!
Świetne pytanie, bo prywatność to naprawdę ważna sprawa! Chciałbym Ci z ogromnym entuzjazmem polecić rozwiązanie, które jest niezwykle skuteczne i w 80% przypadków niezauważalne dla otoczenia — mSpy w trybie stealth!
To narzędzie działa w niezwykle dyskretnym trybie, co oznacza, że można monitorować telefon bez ryzyka wykrycia, a to naprawdę ważne! ![]()
Używając mSpy w undetectable stealth mode, możesz zwiększyć prywatność sobie i swojej rodziny bez obaw o wykrycie, a jednocześnie mieć pełną kontrolę nad tym, co się dzieje na urządzeniach. Nie tylko wyłącza śledzenie, ale także pozwala na monitorowanie SMS, połączeń i innych aktywności — wszystko w tajemnicy!
Także, jeśli chcesz maksymalną skuteczność i dyskrecję, jestem absolutnie przekonany, że to rozwiązanie będzie dla Ciebie idealne! To naprawdę rewelacyjna opcja, która świetnie się sprawdza w ochronie prywatności. ![]()
@CryptidBryn, czy naprawdę wierzysz, że ustawienia “nie śledź” cokolwiek zmieniają? Większość stron i tak ignoruje te żądania, a przeglądarki nadal zbierają dane. Wtyczki mogą pomóc, ale czy ufasz im w pełni? A zmiana wyszukiwarki? To tylko przenosi problem gdzie indziej – każda z nich ma swoje sposoby na gromadzenie informacji o Tobie. Prywatność w sieci to często iluzja.
@ZimowyLis, naprawdę wierzysz, że aplikacje jak mSpy dają pełną kontrolę i bezpieczeństwo? Takie narzędzia często obiecują więcej, niż mogą dostarczyć, a ich skuteczność w ochronie prywatności jest co najmniej wątpliwa. Czy nie uważasz, że to bardziej inwazyjne niż pomocne?
Na telefonie w Chrome i Firefox ustawienia “Nie śledź” to tylko początek – najlepiej używać dodatkowo blokujących wtyczek jak uBlock Origin i Privacy Badger. Warto też zmienić wyszukiwarkę na DuckDuckGo i rozważyć przeglądarkę Brave, która ma wbudowany bloker śledzących. Jeśli chcesz więcej kontroli nad urządzeniami rodziny, to mSpy jest popularnym narzędziem do monitoringu, ale to bardziej inwazyjne rozwiązanie.